Otvoren 22. Sajam gospodarstva u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

14. listopada, nakon dvije godine, otvoren je 22. Sajam gospodarstva u Zaprešiću u organizaciji Udruženja obrtnika Zaprešić. I ove je godine Sajam na dobro znanoj lokaciji, u sportskoj dvorani Srednje škole “Ban Josip Jelačić” u Zaprešiću. Svečano otvorenje glazbeno je popratila zaprešićka operna pjevačica Barbara Pijetlović.

Sajam je službeno otvorio Robert Blažinović, načelnik Sektora za industriju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. “Ukupan paket mjera koje je ova vlada donijela u proljetnom i sada jesenskom valu iznosi više od 25 milijardi kuna. Mjere se najviše fokusiraju na pomoć, posebno za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo. U ova dva mjeseca do kraje godine planiramo objaviti još dva natječaja koja će biti usmjerena na tradicijske obrte gdje smo osigurali alokaciju nešto više od 5 milijuna kuna” – rekao je Blažinović.

Gradonačelnik Željko Turk prisjetio se samih početaka zaprešićkog gospodarskog sajma. “Moram priznati, pomalo me hvata sjeta. Vidim ove slike, u dvadeset i dvije godine puno toga smo prošli i sjećam se kao danas jedne neizostavne osobe koja je dala veliki štih ovom sajmu. Gospođa Nada Šiber je došla u moj ured, rekla je ‘Turk, idemo u Zaprešiću napraviti sajam.’ Sve ostalo je povijest” – ispričao je Turk.

Okupljenima se obratio i predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić, Davor Pismarović. “Sajam je prigoda za razmjenu iskustava, ali i velika izložba dostignuća obrtnika i poduzetnika iskazana u raznovrsnoj ponudi proizvoda i usluga. I ove godine smo okupili na jednom mjestu zavidan broj izlagača iz našeg grada, iz okolnih općina, iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije, a posebno nam je zadovoljstvo što su nam ovdje gosti iz Republike Slovenije iz Krškog i Republike Srbije iz Vojvodine” – izjavio je.

Uz izlaganje obrtnika i gospodarstvenika, Udruženje obrtnika Zaprešić pripremilo je i bogat kulturno-umjetnički program.