U Zaprešiću se prigodno obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a pokrenula ga je 1992. godine Svjetska federacija za mentalno zdravlje u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Cilj mu je potaknuti na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju i naglasiti važnost koju ima promicanje mentalnog zdravlja.
Slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja „Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom“. Ovogodišnja tema skreće nam pažnju na potrebu za usmjeravanjem na one preventivne intervencije koje vrednuju, promiču i čuvaju mentalno zdravlje, čime možemo prevenirati smetnje mentalnog zdravlja.
I u Zaprešiću se prigodno obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja, pa su djelatnici CEZAM-a kod tržnice razgovarali sa zainteresiranim sugrađanima, te im podijelili kartice za brigu o mentalnom zdravlju. Kartice su nastale u sklopu projekta “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”, kada je CEZAM kreirao edukativne kartice za svakodnevnu brigu o mentalnom zdravlju, koje nude različite načine na koje možemo brinuti o sebi.