Objavljena Strategija za ostvarivanje prava i potreba djece

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U nepune dvije godine sudjelovanja Zaprešića u akciji Gradovi i općine – prijatelji djece usvojena je prva Strategija za ostvarivanje prava i potreba djece na području Grada Zaprešića za razdoblje od 2022. do 2027. godine te je u Dječjem tjednu promovirano njezino tiskano izdanje.

“Uz sve aktivnosti donesena je i Odluka o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaprešića s ciljem poticanja aktivne dječje participacije u dječjoj zajednici”, rekao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Koordinacijskog odbora Alan Labus.

Tiskano izdanje Strategije predstavljeno je na sjednici Koordinacijskog odbora Grada Zaprešića za provođenje akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a na njoj su sudjelovala i djeca zaprešićkih vrtića i škola čiji su radovi likovno obogatili Strategiju.

Likovni rad Eve Matanović – učenice OŠ Ljudevita Gaja, koji je izabran kao rad koji najbolje vizualizira sudjelovanje u akciji, korišten je u većini promotivnih aktivnosti, stoga je Eva dobitnica zahvalnice Grada Zaprešića.

“Da je Zaprešić grad koji brine o svojim najmlađim sugrađanima pokazuje podatak da 40,65% ukupnog Gradskog proračuna za 2022. godinu čini „Dječji proračun“ u iznosu od 92.665.050 kn”, rekao je gradonačelnik Željko Turk.

Tomu u prilog idu i bojna ulaganja. Nakon izgradnje velike sportske dvorane i gradnje dječjeg vrtića, ove godine izgrađen je novi skate park na Zajarkima, nova atletska staza na sportskim terenima OŠ Ljudevita Gaja, završena je cjelovita obnova dječjeg parka u ul. Baltazara Adama Krčelića, a uskoro započinje izgradnja Centra mini atletike.