Policija od jučer preuzela pištolje, automatsku pušku, minobacačku minu i veliku količinu streljiva

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,81 promila zatečena je muška punoljetna osoba koja je smještena na zadržavanje do otrježnjenja, te protiv istog slijedi optužni prijedlog i bit će prepraćena nadležni sud.

Zatim jučerašnjeg dana jedan građanin je iz mjesta Jablanovec prijavio policiji da je prilikom čišćenja prostorija pomoćnog objekta na dvorištu pronašao 320 komada streljiva i jednu ručnu bombu, dva lovačka streljiva, i jednu automatsku pušku. U Prigorju Brdovečkom u šumi je pronađena od strane građanina minobacačka mina. U Gornjoj Bistri također jedan građanin, dobrovoljno je pronašao tri pištolja.

Ovakve vijesti pokazuju koliko je još oružja i streljiva na zaprešićkom području. Jučer smo objavili podatke koje smo dobili iz Policijske postaje Zaprešić kako je samo prošle i ove godine dobrovoljno predano na postajnom području 4283 komada raznog streljiva, 4 pištolja, 2 plinska pištolja, 2100 g baruta, 300 g sačme, 23 ručne bombe, te 8 mina. Tim brojkama možemo sad pridodati i ove današnje.

Iz MUP-a podsjećaju kako akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje, a važno je napomenuti da nikako ne donosite oružje u policijsku postaju niti ga dirate do dolaska policijskih službenika na mjesto gdje je isto pronađeno. Treba napomenuti i da se ne odbacuju oružja, minsko eksplozivna sredstva i streljivo u smeće, niti na javne ili privatne površine, što može biti vrlo opasno te dovesti do stradavanja osoba. O pronalasku oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, kao i nakani dobrovoljne predaje obavijestite policiju na broj telefona 192. Kako bi učinili vaše okruženje sigurnijim, oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva i dalje možete dobrovoljno predati bez sankcija.