Nagrađene zaprešićke učiteljice i ravnatelj povodom Svjetskog dana učitelja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada, a to je prigoda da se učiteljski poziv slavi. Dan učitelja se obilježava na današnji dan diljem svijeta zahvaljujući inicijativi Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu za obilježavanjem Preporuke o statusu učitelja koja je na ovaj datum potpisana 1966. godine.

Ministarstvo je ove godine odlučilo nagraditi 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnica i radnika. U Čestitci ministra znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, u povodu Svjetskog dana učitelja stoji da su to djelatnici koji su tijekom protekle godine pokazali osjećaj osobne i zajedničke odgovornosti.

Među ovogodišnjim nagrađenim učiteljicama i učiteljima našla su se i zaprešićka imena iz Srednje škole ban Josip Jelačić.

Alan Labus nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: održana predavanja, sudjelovanje u realizaciji rezultata projekata na međunarodnoj razini te unaprjeđenje rada škole.

Zdravka Kramarić nagrađena je zbog mentorstva učenicima te održavanja predavanja i vođenja radionica na državnoj i međunarodnoj razini. U obrazloženju stoji kako je uređivala školske mrežne stranice i školski e-časopis. Organizirala je brojna školska javna događanja i izložbe, doprinijela je struci radom u strukovnim udrugama, objavila je brojne primjere dobre prakse te stručni članak.

Helga Kraljik nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljivanje stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima te na unaprjeđenju rada škole i sustava obrazovanja.

Ankica Šarić nagrađuje se za predavanja na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, rad u strukovnim udrugama, objavljivanje stručnog članka i otvorenih obrazovnih sadržaja, vođenje međunarodnog projekta i sudjelovanje u realizaciji projekta na međunarodnoj razini, uređivanje školske mrežne stranice i sudjelovanje u istraživanju.

Zvonimira Špoljar nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: održana predavanja, stručni članci, projekt državne razine te sudjelovanje u realizaciji rezultata projekta na međunarodnoj razini.

Ivana Imbrija nagrađuje se za rad u strukovnim udrugama, objavljivanje otvorenih obrazovnih sadržaja, sudjelovanje u realizaciji projekta na međunarodnoj razini, mentorstvo na državnoj razini, te predavanje na županijskoj i međunarodnoj razini.

Željka Brezni nagrađena je za predavanja na međunarodnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse na obrazovnim portalima i školskim mrežnim stranicama, objavljivanje stručnog članka u Republici Hrvatskoj, autorstvo digitalnih obrazovnih sadržaja, sudjelovanje i doprinos realizaciji projekta na međunarodnoj razini, te pripremanje i organizaciju javnog događaja na županijskoj razini.

Željka Winkler nagrađena je, kako u obrazloženju stoji, zato što je dokazala izvrsnost tako što je ispunila dva od tri kriterija izvrsnosti, odnosno izradila i primijenila istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnoga rada u školi i ostvarila uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnoga sustava.

 

Čestitamo!

Svim učiteljicama i učiteljima, te svima koji su povezani uz častan učiteljski posao, čestitamo Svjetski dan učitelja!