73-godišnjak skrivio više prometnih nesreća

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodilo u mjestu Prigorje Brdovečko, Zagorska ulica gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila, a druga se dogodilo u mjestu Gornji Laduč, Ulica Putine gdje je došlo do udara autobusa u parkirani osobni automobil.

Zatim bilježimo prometnu nesreću s materijalnom štetom na državnoj cesti broj jedan u ravnini mjesta Donja Bistra 14. kilometar, gdje je 73-godišnjak svojim vozilom naletio na drugo osobno vozilo kojim je upravljala 44-godišnjakinja, te je isti napustio mjesto navedene prometne nesreće. Nakon toga je prouzročio drugu prometnu nesreću nakon par kilometara na dionici iste ceste, na mjestu gdje je na sredini kolnika iscrtana središnja razdjelna isprekidana crta koja kolnik dijeli na dvije prometne trake. Isti se nije vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake za njegov smjer kretanja, već je sa svojim vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je udario u osobni automobil kojim je upravljao 53-godišnjak. Zatim je u zanošenju udario svojim vozilom u još jedan osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak. U nesreći smrtno je stradao 73-godišnjak, a četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. Po policijskim službenicima obavljeni su očevidi prometnih nesreća.

Od kaznenih dijela bilježimo krađu iz trgovine u gradu Zaprešiću, oštećenje prometnih znakova u Kupljenovom, zatim krađu torbice iz teretnog vozila u Zaprešiću. U mjestu Vukovo selo, Ulica Orešje, nepoznati počinitelj ili više njih izvršio je provalu u vikendicu.
Donosimo rezultate akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda kojom prilikom je utvrđeno 14 prometnih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,22 promila.