Mihaelu Čuriću uručeno priznanje Grada za osvojeno zlato

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Mihael Čurić osvojio je zlato na Europskom prvenstvu mladih u streličarstvu u Engleskoj u kategoriji složenog luka U18 mix team u paru s Mijom Međimurec, a na tom uspjehu čestitali su mu zamjenik gradonačelnika Alan Labus, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića Lovro Benčević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak te mu uručili i novčanu nagradu.

Zapreščan Mihael Čurić član je Prvog streličarskog kluba Zagreb 1955., bavi se streličarstvom sedam godina, pohađa Srednju školu Ban Josip Jelačić, a i aktivan je član Tamburaškog zbora Gaj Zaprešić.

“Bilo je teško, imali smo dva meča prije finala i to smo odlično odradili. Bili smo na vrhu cijelo vrijeme i imali smo velike šanse što smo na kraju i pokazali u finalu.” rekao je Mihael.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića Lovro Benčević čestitao je Mihaelu na uspjehu: “Ono što mi je uvijek drago je proslaviti ovaj uspjeh, no isto tako sam jako dobro svjestan koliko truda treba da se do toga dođe i prvenstveno na tome čestitam, na tome što si odradio da bi došao do ovako velikog uspjeha.”

Trenerica Andrea Vrbik ponosna je na uspjeh i osvojeno zlato.

“Osim što je veliki sportaš na terenu, taj svoj sportski duh pronosi i kroz sve što radi, pa možemo reći da daje primjer i ostalima u ekipi. Stvarno je jedna kompletna osoba koja se uz sport bavi se i glazbom, tako da ima širok spektar svog djelovanja i stvarno je užitak s njim raditi. Za trenera nema ljepše, nego raditi sa sportašem koji sluša, koji ima dobre radne navike i koji dolazi iz lijepe obitelji. Stvarno je zadovoljstvo raditi s takvim sportašima.” – izjavila je trenerica Vrbik.