400 tisuća kuna iz proračuna za poduzetnike početnike

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Grad Zaprešić objavio je Natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za poduzetnike početnike za 2022. godinu. Poduzetnikom početnikom smatra se obrt ili trgovačko društvo koje je registrirano u periodu od 1. siječnja 2021. godine do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu potpore.

Mjeru su predstavili zamjenik gradonačelnika Alan Labus, pomoćnik pročelnika UO za financije i gospodarski razvitak Marko Petreković te Marko Gabud, predsjednik Odbora za gospodarski razvoj.

“Ovo je prvi puta da Grad ima ovakvu izravnu mjeru poticanja poduzetništva. Mislimo da je pogotovo sad u ova vremena, kad je svima teško poslovat ova mjera dobro će doći. Ona nije izdašna, ali je u skladu s mogućnostima Grada i nadamo se da će biti dobro prihvaćena od strane poduzetnika.” rekao je Marko Gabud, predsjednik Odbora za gospodarski razvoj.

Pojedinačna potpora može iznositi do 75% troškova, odnosno najviše 12.000,00 kn, a računi kojima se dokazuje namjensko korištenje potpore moraju biti iz 2022. godine, a više podataka o mjeri može se pronaći na mrežnim stranicama Grada.

Korisnici potpora moraju imati sjedište, mjesto ulaganja, a obrtnici i prebivalište na području Grada Zaprešića.

Marko Petreković, pomoćnik pročelnika UO za financije i gospodarski razvitak pojasnio je koliko iznosi potpora i koji troškovi su prihvatljivi: “Troškovi koji se mogu prijaviti su marketinške aktivnosti, oprema, alati, uredski materijal, računalna oprema itd.”

Zahtjevi za dodjelu potpora za poduzetnike početnike podnose se elektronskim putem Upravnom odjelu za financije i gospodarski razvoj na e-mail adresu: ponatjecaj@zapresic.hr od ponedjeljka 26. rujna 2022. godine do iskorištenja
predviđenog iznosa sredstava u iznosu od 400.000,00 kn koliko je za navedenu namjenu određeno u Proračunu Grada Zaprešića za 2022. godinu. Zahtjevi se obrađuju prema redoslijedu podnesene potpune prijave, početkom mjeseca za prethodni mjesec.

SAZNAJTE VIŠE