Vrtićanci učili o važnosti nošenja kacige na Trgu Ivana Pavla II.

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u Zaprešiću službenice Policijske postaje Zaprešić danas, 20. rujna, održale su kratko predavanje vrtićancima o važnosti nošenja zaštitne kacige pri vožnji bicikla ili romobila.

Vrtićancima se pridružio i zamjenik gradonačelnika, Alan Labus. “U Tjednu mobilnosti okupili smo danas na glavnom gradskom trgu djecu vrtićke dobi iz javnih vrtića Maslačak i Vrtuljak ne bi li ih upozorili na važnost nošenja kaciga na biciklima, na romobilima i svim onim napravama koje koriste u prometu. Zaprešić je na putu da postane do kraja ove godine grad-prijatelj djece. Mi već godinu i pol dana radimo na tome, a brojne su aktivnosti već provedene. Što se tiče prometa i sigurnosti u prometu, u zadnjih nekoliko godina, mislim da smo podosta učinili u urbanom, ali i u ruralnom dijelu grada. Velik broj uspornika je postavljen, u proračun za iduću godinu već smo uplanirali 800 tisuća kuna za nabavu kamera ne bi li usporili promet u gradu i učinili grad sigurnim za sve naše stanovnike. Osobito su u fokusu odgojno-obrazovne ustanove ispred kojih su već postavljeni uspornici, negdje su i kamere. Radimo na tome da djeci bude sigurno u gradu” – rekao je Labus za ZFM radio.

Nakon predavanja, djeca su s učiteljicama i policajkama otišla u šetnju do Novih dvora gdje im je turistička vodičica, Ivana Zrilić ispričala kako se prometovalo u doba bana Jelačića.