Taekwondo klub Zaprešić nositelj EU projekta vrijednog 120 tisuća eura

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Danas, 16. rujna, u prostorima Zajednice športskih udruga grada Zaprešića predstavljen je EU Erasmus+ projekt „TKD4ALL“ čiji je nositelj Taekwondo klub Zaprešić, a koji provode s kolegama iz Rumunjske taekwondo federacije, Športnog društva Red Power iz Slovenije i GTF-a – inicijative za održivi rast iz Hrvatske. Projekt je vrijedan 120.000 €, a cilj je uključiti različite tipove građana, posebno žene i djevojke te socijalno ugrožene skupine, u zajednicu upravo kroz taekwondo.

“Projekt traje 16 mjeseci i smisao je da se u bavljenje tjelesnom aktivnošću uključi što veći broj ljudi, posebice oni lošijeg socijalnog statusa, sukladno inicijativi Europske unije da se poveća tjelesna aktivnost svih njezinih članova, s obzirom na to da je to prepoznato kao jedan od najvećih problema Unije. Nadam se da ćemo uspjeti u sportsku aktivnost putem taekwondoa uključiti što veći broj mladih ljudi” – rekao je Viktor Romančuk, tajnik Taekwondo kluba Zaprešić.

Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća grada Zaprešića poručio je kako su upravo ovakvi projekti, budućnost hrvatskog sporta. “Projekt vrijedan 120 tisuća eura stvarno nije mala stvar za sport u Hrvatskoj općenito, a kamoli za zaprešićki sport. Ponosan sam što imamo dovoljno znanja i iskustva u sportskim djelatnicima koji su sposobni provesti ovako zahtjevan projekt. Ovo je put za kompletan sport Republike Hrvatske. Nadam se da će se i ostali zaprešićki klubovi uključiti i u budućnosti sudjelovati u ovakvim ili sličnim projektima jer ovo daje jednu dodatnu dimenziju sportu” – rekao je Teur.

I Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog Taekwondo Saveza složio se s time te najavio kako i oni polako rade na ovakvim projektima. “I mi u Hrvatskom taekwondo savezu pripremamo se krenuti tim putem, tako da će nam ova iskustva naših klubova koji su malo napredniji od nas, koji su krenuli prvi, jako puno pomoći. Mislim da je to velika šansa. Ovog ljeta smo počeli praviti pripreme, a ovdje vidimo da su neki već sklopili ugovor” – nasmijao se Nobilo.