Upoznajte najbolje od Zaprešića biciklom!

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u Zaprešiću Turistička zajednica grada Zaprešića ove nedjelje, 18. rujna, organizira vođenu biciklističku turu koja obuhvaća najljepše kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Zaprešića.

Provozajte se s nama vlastitim biciklima rutom od najstarijeg dijela Zaprešića – Trga žrtava fašizma, uz jezero Zajarki, do rijeke Save na dijelu kojom je skelom povezana sa samoborskom obalom, uz prekrasan perivoj dvorca Lužnica sve do imanja Novi dvori – stoji na stranici.

Zainteresirani će moći saznati gdje se nalazila prva zaprešićka ljekarna i rodilište, zašto je jezero Zajarki idealna ribolovna destinacija, koliko se ljudi dnevno preveze skelom Medsave, tko su u davnini bili slavni stanovnici posjeda Lužnica i Novi dvori…

Tura je besplatna, ali je zbog ograničenog broja sudionika obavezna prijava na tic@visitzapresic.hr gdje treba poslati ime i prezime, broj mobitela i e-mail nakon čega ćete dobiti potvrdu da je Vaša prijava potvrđena.

Iz TZ napominju kako je za djecu mlađu od 16 godina obavezna pratnja roditelja i nošenje kacige te da se vožnja odvija na vlastitu odgovornost sudionika.

DETALJI TURE:

Datum održavanja – 18. rujna u 10:00 sati

Početak: Trg žrtava fašizma 2, ispred Gradske kavane

Završetak: Novi dvori

Duljina: 16 km

Trajanje: oko 2,5 h

Podloga: asfalt (80 %) i makadam (20 %)

Zahtjevnost : 2/5