Upisi u TKD Zaprešić – Intervju Viktor Romačuk: Kada se bavimo sportom, dobivamo socijalnu interakciju

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI PROMO

S početkom nove školske godine, djeca istražuju svoje interese, a roditelji traže aktivnosti kojima će kvalitetno popuniti slobodno vrijeme svojih najmlađih. Jedan od odličnih izbora za zaprešićku djecu je Taekwondo klub Zaprešić. Osim klasičnih treninga taekwondoa, nude i parataekwondo i mogućnost treninga za roditelje.

Viktor Romančuk, tajnik TK Zaprešić ispričao nam je zašto je uopće dobro za djecu da se bave sportovima, a posebice onim borilačkim. “Puno se dobije. Kada se bavimo sportom, dobivamo socijalnu interakciju. Dakle, stječemo prijatelje, upoznajemo nove sredine, nove kulture. Ja sam uz taekwondo bio na svim kontinentima, upoznao raznorazne ljude. Sportska zajednica formira mlade, a osim fizičke forme, formira se i duh. Borilački sportovi su, po meni, još stepenicu više jer kod nas baš baš mora biti reda zbog kodeksa koji postoje” – objasnio je Romančuk.

Taekwondoom se mogu baviti svi uzrasti. “Danas je trend općenito da nam djeca sve ranije ulaze u sustav sporta. Tako da mi imamo vrtićance u dvije skupine, one od 3 do 4 godine i one starije od 5 do 6 godina, a tu su i školarci”. No, kaže Romančuk, šteta je što se starija djeca teže odlučuju na bavljenje sportom. “Dvanaest godina, to nije prekasno. U tim godinama se puno lakše napreduje jer ste već stvarno zrela osoba pa je napredak daleko brži. Srednjoškolce je pak nemoguće dobiti” – nasmijao se Romančuk.

Najuspješnije taekwondoiste Romančuku nije bilo lako izdvojiti. “Baš nam se vratio naš Edi Karadžić, koji je dvadeseti u svijetu, iz Pariza gdje je pozvan na turnir G6 klasifikacije. Ema Jagić je bila šesta na prvenstvu Europe prošle godine. Tu je i Miro Jurkić, koji je bio drugi na kadetskom prvenstvu Europe, a onda Eugen Karakaš, koji je bio treći na tom prvenstvu, tako da definitivno imamo kvalitetu” – rekao je.

Zanimljivo je što TK Zaprešić za vrijeme treninga djece nudi mogućnost treniranja i roditeljima. “Roditelj ostavi dijete i onda ili ćete prošetati ili ste u kafiću ili sjedite u autu, a ovo vrijeme je super iskoristiti jer, pogotovo što smo stariji, manje se krećemo i veća je potreba za aktivnim životom” – kaže Romančuk. Roditelji se tako mogu baviti nordijskim hodanjem i crossfitom dok su, u isto vrijeme, njihovi najmlađi na svom treningu.

Zainteresirani roditelji s djecom mogu doći u prostore kluba pogledati neki od treninga svakog dana od 18:00 do 22:30, a ondje se i upisati. Upisi su trenutno u tijeku iako, kaže Romančuk, oni koji odluče trenirati, mogu doći bilo kada. “Tko želi, pridružit ćemo ga nekoj skupini, ovisno o dobi, želji i mogućnostima. Samo treba dobra volja” – zaključio je.

Viktor Romančuk:

(Autor: Promo)