Europski tjedan mobilnosti u Zaprešiću 2022.

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Grad Zaprešić i ove godine sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti čija je ovogodišnja tema “bolja povezanost”. Tako će u sklopu ovog tjedna od 16. do 22. rujna u Zaprešiću biti pregršt događanja za djecu, ali i odrasle.

Ovog petka, 16. rujna, u 10:00 sati otvara se novo stajalište javnih bicikala u Novim dvorima, a od 18:15 na rasporedu je utrka Atletskog kluba Fit na koju se zainteresirani još uvijek mogu prijaviti ovdje.

18. rujna u 10:00 sati zainteresirani će na biciklima bolje upoznati Zaprešić na Vođenoj biciklističkoj turističkoj turi Turističke zajednice Zaprešić, a polazna točka bit će Trg žrtava fašizma.

Zatim je 19. na rasporedu događaj “Sigurno u prometu: Školarci i vatrogasci” na Trgu Ivana Pavla II.

Dan kasnije, 20. 9. od 10:00 sati “Sigurno u prometu: Vrtićanci i policajci” na Trgu Ivana Pavla II., a u Novim dvorima “Ban u prometu: Vrtićanci i Turistička zajednica grada Zaprešića”.

21. rujna ponovno u 10:00, postavit će se nove klamerice za bicikle u Zaprešiću, a u 19:00 na rasporedu je večernji trening Atletskog kluba Zaprešić u Ulici Zelengaj. Istog dana održat će se i Kids atletics i biciklistički poligon u Ulici K. Š. Gjalskog koja će biti zatvorena.

22. rujna građani će, umjesto automobila, moći koristiti besplatnu kružnu autobusnu ZET liniju koja će povezivati sjever grada sa željezničkom stanicom Zaprešić-savska.

24. rujna u 10:00 održat će se Romobilijada Kluba Zapreščana za djecu do 10 godina na igralištu SŠ BJJ.

Tijekom cijelog tjedna mobilnosti, 16. – 22. 9., korištenje javnih bicikala bit će besplatno s promo kodom ETM2022.
Hrvatske željeznice tijekom ovog tjedna nude besplatan tjedan vožnje bicikala, a radnim danom djeca će moći do škole uz pomoć Hodajućeg autobusa Udruge Roda i Policijske postaje Zaprešić.

Aktivnosti u Tjednu mobilnosti koje neće biti moguće održati zbog kiše, održat će se čim to vrijeme dopusti o čemu ćemo vas obavijestiti naknadno.