Upisi u programe obrazovanja odraslih SŠBJJ

MOJ ZAPRESIC

Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić nudi mogućnost pohađanja programa obrazovanja za odrasle.

Tako polaznici mogu upisati sljedeće programe: Komercijalist, Turističko-hotelijerski komercijalist, Ekonomist, Hotelijersko turistički tehničar, Prodavač, Kuhar, Slastičar, Konobar, Frizer i Kozmetičar.

Programi su namijenjeni osobama koje ranije nisu uspjele završiti srednjoškolsko obrazovanje pa ga žele nastaviti, osobama koje se teško zapošljavaju sa sadašnjim zanimanjem pa ga žele promijeniti (prekvalifikacija) kao i osobama koje žele viši oblik srednjoškolske kvalifikacije (doškolovanje) i mogućnost upisa na fakultet.

Ovakav oblik obrazovanja u potpunosti je jednak onom klasičnom srednjoškolskom, kaže voditelj programa i pedagog, Miroslav Miljković. “Jednako je vrijedno na svaki način, od toga da su kurikulumi potpuno jednaki preko toga da su svi uvjeti koji se traže za redovne programe i kadrovski i materijalni i svi drugi potpuno isti. Ono što se jedino razlikuje jest da redovni učenici, u toj mladoj dobi idu redovito na nastavu, a u obrazovanju odraslih taj sustav mora biti fleksibilniji. Često imamo polaznike koji su u radnom odnosu, većina njih već je i zasnovala obitelj. To je jedan sustav koji je po svemu ravnopravan, ali je fleksibilniji” – objasnio je Miljković.

Upisi u programe obrazovanja odraslih traju od 19. do 30. rujna 2022.