Nova besplatna edukacija o sunčanim elektranama

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na poziv Grada Zaprešića, o solarnim elektranama za kućanstva će na informativnom predavanju govoriti stručni tim Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge. U Vršilnici 14. rujna od 18:00 sati u dvosatnoj edukaciji možete saznati, između ostalog, i koliki je stvaran trošak solarne elektrane za kućanstvo, koji su uvjeti za ugradnju, te kako do sufinanciranja.

Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane građane uz obaveznu prijavu, a osiguran je i besplatan parking za sve sudionike predavanja.

Prijava za sudjelovanje

Ovo je svojevrsni nastavak suradnje s ljudima iz ZEZ-a, naime slično predavanje su već održali u Vršilnici 24. studenog 2021. godine kada je bilo više zainteresiranih nego što je bilo mjesta, što je pokazalo kako su mnogi u Zaprešiću zainteresirani za postavljanje sunčanih elektrana na krovove svojih kuća i zgrada. Zelena energetska zadruga (ZEZ) je društveno poduzeće koje hrvatskim gradovima i njihovim građanima pomaže u korištenju obnovljivih izvora energije. Kroz Na sunčanoj strani, neprofitni servis za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, posljednje dvije godine zainteresiranima nastoje olakšati donošenje odluke o ulaganju i proces ugradnje solarne elektrane.