Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen prvi rebalans proračuna

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U srijedu 7. rujna, održano je 8. Gradsko vijeće grada Zaprešića. Vijećnici su se primarno sastali kako bi izglasali prijedlog rebalansa proračuna, kao i prijedloge programa izmjena i dopuna građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, onog o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Zaprešića za razdoblje od 2023. do 2030. godine te o prijedlogu zaključka o potpisivanju Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju.

Matija Teur, predsjednik Vijeća, zadovoljan je 8. sjednicom. “Sve točke donijeli smo ili jednoglasno ili većinom glasova. Posebno sam zadovoljan što smo u rebalans proračuna krenuli ovako rano. Dosadašnjih godina to je uglavnom bilo krajem godine i onda je to uvijek bilo nekakvo peglanje stvari koje su se kroz godinu dogodile, a ovo je ipak prilika da se u još ova tri mjeseca u 2022. neke stvari odrade” – izjavio je Teur.

Rebalans gradskog proračuna nisu podržali vijećnici Zapni za Zaprešić. Vijećnik Luka Jović istaknuo je kako ipak jesu podržali većinu prijedloga na sjednici. “Više je točaka koje smo podržali, ali imali smo i određene primjedbe. Jedna od njih odnosi se na rebalans proračuna kojeg nismo podržali prvenstveno zato što naš prvi prijedlog od prošle godine gdje smo iznijeli šest, sedam amandmana nije prihvaćen. Zapravo ništa od toga nije usvojeno, pa smo sukladno tome bili i protiv ovog rebalansa koji zapravo služi za nekakvo naštimavanje podataka koje bi do kraja godine trebalo biti usklađeno s planom i programom rebalansa” – rekao je Jović.

Osim toga, gradonačelnik Turk podnio je izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine u kojem je istaknuo financiranje brojnih projekata poput potpune obnove Pučkog otvorenog učilišta, izgradnje Centra mini atletike, obnove Osnovne škole Antuna Augustinčića i ostalih. “Ovdje bi posebno napomenuo jednu činjenicu da smo potpisali preko 32 milijuna raznih projekata iz vanjskih proračuna, a ne iz našega gradskoga. Odmah mogu, na neki način, najaviti da ćemo u drugom polugodištu sigurno imati još takvih vijesti koje su jako bitne za razvoj našeg grada” – zaključio je Turk.

Vijeće će se ponovno sastati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za dane Grada, kada će se dodjeljivati javna priznanja Grada Zaprešića za 2022. godinu.