Proslava Dana branitelja ovaj četvrtak, HVIDRA priprema grah, koncert Savskih Valova

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Ovog četvrtka, 8. rujna, obilježava se Dan branitelja grada Zaprešića. Obilježava se na dan kada je 1991. poginuo prvi hrvatski branitelj iz zaprešićkoga kraja – Mario Brašić.

Dražen Brezec, predsjednik HVIDR-e Zaprešić pozvao je sve sugrađane da se pridruže obilježavanju. “Pozivam sve građane Zaprešića da se branitelji malo i njima oduže, da ih počaste grahom i koncertom naših Savskih Valova. Želimo da se svi zajedno malo družimo. Molimo da nam budu podrška u daljnjem radu. Građani moraju biti svjesni što su branitelji dali ne za ovaj grad, nego za cijelu Hrvatsku” – poručio je Brezec u razgovoru za ZFM radio.

Ovogodišnji program počinje u 18:30 polaganjem vijenaca na spomeniku poginulim braniteljima nakon čega slijedi svečani mimohod i misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja u 19:00 sati. Zatim, u 20:00 na Trgu Ivana Pavla II., Klub navijača Dinama Zaprešić paljenjem baklji odat će počast poginulim zaprešićkim braniteljima. Za kraj večeri, na rasporedu je i koncert Savskih Valova te druženje uz besplatni grah koji priprema HVIDR-a Zaprešić.