OŠ Ljudevita Gaja upisala 870 učenika od čega je 97 prvašića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Zaprešićke škole dočekale su ovogodišnje prvašiće i zakoračile u novu školsku godinu bez epidemioloških mjera. Tomislav Cerinski, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Gaja uzbuđeno je dočekao učenike. “Novi ravnatelj, nova školska godina. Osnovna škola Ljudevita Gaja ove godine upisuje sto učenika u prvi razred tako da ih željno očekujemo. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo start” – rekao je za ZFM na priredbi za prvašiće.

U “Gaju” je ukupno 870 učenika, a ove je godine 97 prvašića. Kaže Cerinski, uvijek se broj vrti oko sto upisanih. Za sve redovite učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Zaprešića osigurani su i besplatni udžbenici i drugi obrazovni materijal, odnosno radne bilježnice i radni materijal za tehničku kulturu u visini od 800.000 kn.

Na prvi dan nastave, učenike je ondje posjetila Sandra Sabol Valenčak, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Za prvašiće je Grad osigurao i poklon – vrećicu koju mogu koristiti za školske papuče, pribor za likovnu kulturu ili opremu za tjelesni. Na vrećici je poruka “Postanimo zajedno grad-prijatelj djece”, a radi se o akciji u koju se Grad uključio prošle godine s ciljem da Zaprešić postane grad po mjeri djeteta. “Pozivamo i djecu i roditelje da se uključuju sa svojim željama i potrebama u komunikaciji s učiteljima, razrednicima, ravnateljima škola, ali i predstavnicima ostalih institucija koje se bave djecom. Naravno, veseli nas stjecanje statusa grada-prijatelja djece, a to možemo učiniti samo zajednički” – poručila je Sabol Valenčak.