Prvi je dan nastave

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

5. rujna označava početak nove školske godine. Svim redovitim učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Zaprešića osigurani su i besplatni udžbenici i drugi obrazovni materijal, odnosno radne bilježnice i radni materijal za tehničku kulturu. Sredstva za nabavu drugih obrazovnih materijala u visini od 700 000 kuna osigurao je Grad Zaprešić, a nabava udžbenika financira se sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Još je 750 000 kn utrošeno na radove na zaprešićkim školama. Tako su u OŠ A. Augustinčića ugrađeni novi garderobni ormarići, nabavljena su 24 prijenosna računala za potrebe nastave te dva klima uređaja za urede.

U OŠ Lj . Gaja postavljena su sjenila na prozorima starog dijela školske zgrade, saniran je ulaz u školu s izmjenom elektroinstalacija i kamene podloge, a sanirani su i zid i vrata na ulazu u zbornicu. Obnovljeni su podovi u zbornici i knjižnici te su izmještena vrata učionice za posebne odgojno obrazovne skupine.

U OŠ Kupljenovu sanirani su podovi u područnim školama PŠ Hruševec Kupljenski i PŠ Pojatno. Nabavljena su četiri prijenosna računala za potrebe nastave i garderobne klupice s ormarom za PŠ Pojatno.