Strašan požar kuća u nizu u Šenoinoj ulici

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U četvrtak navečer buknuo je požar kuće u nizu u Šenoinoj ulici u Zaprešiću, a požar se proširio i na dvije susjedne kuće.

Kako smo saznali od zapovjednika vatrogasne postrojbe Željka Baruna dojavu o požaru zaprimili su u 21:47. Javna vatrogasna postrojba grada Zaprešića izašla je van u 21:48.

“Pokazali smo svoju spremnost, na ovom požaru u gašenju sudjelovao je 21 vatrogasac. Osim Javne vatrogasne postrojbe stigla su i tri dobrovoljna vatrogasna društva.” – izjavio je zapovjednik Željko Barun.

Svi stanari su na vrijeme izašli iz kuća, ozljeđenih osoba nema. Materijalna šteta je velika, požar je zahvatio tri kuće. Kuća u sredini najviše je oštećena, dok su na susjednim kućama, jednoj izgorjelo četvrtina krovišta, a drugoj polovica krovišta.

Na lokaciju požara stigao je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. “Ono što je važno da nema smrtno stradalih, a ni ozlijeđenih i da je požar brzo saniran. Zahvaljujem vatrogascima koji su učinili maksimalne napore i na tome im zaista velika hvala. Mi smo našim sugrađanima ponudili alternativni smještaj u vremenima koja slijede, a jasno je da ćemo već za dan dva znati kako i na koji način možemo pomoći našim sugrađanima.” – izjavio je Turk.

Požar je nešto prije ponoći stavljen pod kontrolu, a vatrogasce čeka neprospavana noć kako se požar ne bi reaktivirao.