Očevid požara u Šenoinoj u tijeku – NOVO: utvrđen uzrok

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

NOVO: Policijska uprava zagrebačka završila je očevid te utvrdila kako je požar najvjerojatnije izbio prijenosom topline sa užarenog metala na zapaljivi materijal ili mehaničkom iskrom uslijed izvođenja radova.

Nakon sinoćnjeg požara (1. rujna) u Šenoinoj ulici u Zaprešiću, u petak je na lokaciji požarišta u tijeku očevid.

Željko Barun, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića za ZFM je ispričao kako je protekla intervencija. “Mi smo ovdje već došli na kad je požar bio u razbuktaloj fazi i zahvatio cijelo krovište, a i ovo što vidite iza mene je sve bilo u plamenu. Da smo došli na početni požar, kud i kamo bi bila šteta manja. Susreli smo se s pojedinim problemima. Pojedini hidranti se nisu dali otvoriti, ali kroz minutu dvije smo došli i do toga. To je nešto što se učestalo desi na intervenciji. To su prljavštine, kamenčići ili tako nešto što ti oduzima dodatnih minutu dvije” – ispričao je Barun.

Gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk rekao je kako vlasnici kuća koje su stradale nisu odlučili boraviti u smještaju koji je ponudio Grad. Također je potvrdio kako je Grad spreman pomoći. “S vlasnicima smo porazgovarali te smo odmah jučer ponudili alternativni smještaj. Jasno je da će se Grad uključiti u sanaciju koja slijedi. Ne mogu sad reći točno detalje, ali vjerojatno je to najprimjerenije u obnovi krovišta, kako građe tako i crijepa, a za to postoji pričuva u proračunu kojim ja kao gradonačelnik raspolažem, tako da će Grad pomoći da se što je moguće prije sanira štete koje su nastale, nažalost, kroz ovaj nesretni događaj” – rekao je Turk.