Radovi u Mokričkoj ulici u zadnjoj fazi

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI PROMET

Radovi na rekonstrukciji Mokričke ulice koji su započeli sredinom srpnja, ušli su u zadnju fazu.

Tijekom proteklih godinu dana Mokrička ulica je postala jedno veliko gradilište. Sve je počelo rekonstrukcijom dijela kanalizacijske mreže u sklopu projekta aglomeracije Zaprešić. Radovi na rekonstrukciji kanalizacije završeni su tijekom proljeća, nakon čega se u ljetnim mjesecima započelo s rekonstrukcijom vodovodne mreže između Ulice Ljudevita Gaja i Ulice Pavla Lončara.

“Trenutno smo u fazi asfalterskih radova. Radovi na nogostupima su gotovo pri kraju i očekujemo u naredna dva tjedna da ćemo završiti rekonstrukciju kolnika. Predviđamo završetak tih radova do sredine devetog mjeseca, nakon čega ćemo izvesti i novu horizontalnu signalizaciju na samoj prometnici”, potvrdio je u razgovoru za Zfm Krešimir Petric, Voditelj odsjeka za komunalno gospodarstvo i promet Grada Zaprešića.

U sklopu rekonstrukcije vodovoda rekonstruirani su i svi kućni priključci, njih 26, a po završetku radova na vodovodnoj mreži započela je rekonstrukcija prometnice dužine 400 metara, od Ulice Ljudevita Gaja do Ulice Pavla Lončara. U ovoj zadnjoj fazi radova obavit će se asfaltiranje cijele ulice punom širinom, i promet bi trebao biti normaliziran sredinom rujna.