Nova izložba u Muzeju Matija Skurjeni

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Muzeju Matije Skurjenija u subotu, 27. kolovoza 2022., otvorena je nova izložba likovnih stvaralaca brdovečkog kraja Udruge Vladimir Maleković.

Izložba se inače održava u Muzeju Brdovec, ali posljednje tri godine gostuje u zaprešićkom Muzeju Matije Skurjenija budući da se brdovečki muzej preuređuje.

Predsjednica Udruge, Đurđica Haladi za ZFM je ispričala kako je prošlo otvorenje te što se na izložbi može vidjeti. “Zastupljene su sve moguće tehnike i to ulje na platnu, akril na platnu, akril na papiru, kombinirane tehnike, akvarel na svili. Ima skulptura u drvu, u keramici, ima glazirane keramike, stakla. Dakle, ima prekrasnih radova koji se mogu razgledati. Otvorenje je bilo posjećeno. Bila je puna dvorana, a bila je i glazbeno popraćena sa sopranisticom Stefani Pijetlović i Nikolom Šrajbekom na gitari koji su upotpunili i oplemenili prostore muzeja” – ispričala je Haladi.

Izložba traje do 9. rujna, a može se pogledati svaki dan od 12:00 do 20:00 sati. “Mogu samo reći da pozivamo sve drage ljude koji žele obići izložbu. To je puno mašte, puno puno želje da se prikaže nešto kreativno u ovom teškom vremenu” – zaključila je Haladi.

FOTO: Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću