Kampiranje na zaprešićkom moru?

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Zaprešićko more, Zajarki ili kako ga Zapreščani od milja zovu “Bager”, privlači građane tijekom toplijih mjeseci svojom roštilj zonom, drvenim sjenicama i sportskim terenima. Jezero Zajarki već je pedesetak godina i drugi dom lokalnih ribiča, ali i onih koji doputuju iz raznih europskih zemalja kako bi bacili udicu u Zaprešiću.

Jezero je bogato ribom i poribljava se redovito, najviše šaranom. Zanimljivo je da je nekoliko entuzijasta odlučilo evidentirati ribe iz jezera, tako da je evidencijom obuhvaćeno preko 500 riba iznad 10 kg. Najpoznatiji kapitalci u jezeru zovu se Kvrga i Berta i teže oko 30 kg.

S obzirom na ljepote zaprešićkog mora ne čudi da mnoge zanima mogućnost kampiranja na Zajarkima pa smo to i istražili. Grad Zaprešić upravlja prostorom piknik zone uz koju se nalaze i sportski tereni te tamo kampiranje nije dozvoljeno. Većim dijelom jezera Zajarki upravlja ŠRD “Šaran” Zaprešić čiji nam je dopredsjednik Marijan Bakula također objasnio kako se na jezeru ne može kampirati. “Kod nas jedino ribiči koji kupe dnevnu ili godišnju ribolovnu dozvolu mogu boraviti u šatorima ako love noću, postoji taj način ribolova noću, ali kamp službeno ne postoji” – rekao je Bakula.

Dakle, građani na Zajarkima ne mogu kampirati. Valja podsjetiti da je u jezeru zabranjeno i kupanje.