Lovro Benčević novi je trener zaprešićkih kuglača

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Proteklog vikenda započeo je službeni dio priprema Kuglačkog kluba Zaprešić. Odigrali su dvije prijateljske utakmice s Bjelovarom.

Novi glavni trener prve ekipe postao je Lovro Benčević, koji je u razgovoru za ZFM rekao je kako su završili kondicijski dio priprema te kako su pred njima brojne prijateljske utakmice. Ovog vikenda putuju u Mađarsku na Savaria kup, a sljedeći tjedan igraju u Staroj Gradišci u BiH, u Osijeku i Kutini. Kaže, spremni su za novu sezonu koja počinje 10. rujna.

Nova trenerska pozicija, kaže, za njega je novina, ali kuglanje definitivno nije. “Tim se bavim već 35 godina, a uostalom svim našim dosadašnjim trenerima sam uvijek bio ili pomoćnik ili sekundant. Tako da, nadam se da ću se u toj novoj svojoj ulozi snaći dobro. Dečki su prekrasno reagirali. Zadužen sam isključivo za seniorsku momčad i smatram da s punim kapacitetom i s velikom željom ulazimo u novu sezonu” – rekao je Benčević.

Najavio je i kako su stavili velik naglasak na Školu kuglanja koja kreće od jeseni s novim trenerom, Miroslavom Noršićem. “Sigurno ćemo se predstaviti na sajmu sportova koji će se događati 10. 9. u Zaprešiću, a isto tako očekujemo da ćemo ponovo organizirati dane otvorenih vrata petkom u našoj kuglani. Trenutno imamo preko 20 polaznika škole, a očekujemo da će se taj broj poduplati i nadam se da ćemo ponovno doživjeti uspjehe na natjecanjima, ali sam također siguran da će od ove godine i rad, s obzirom na novog trenera u Školi mladih, biti poboljšan i da će i roditelji i djeca biti zainteresirani” – zaključio je Benčević.