Zaprešićkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi 150 tisuća kuna bespovratnih sredstava

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića, Željko Barun u Ministarstvu unutarnjih poslova RH potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Fonda solidarnosti Europske unije za “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)”, u ukupnom iznosu od 150.212,18 kuna.

Zapovjednik Barun rekao je kako se ta sredstva koriste za pokrivanje troškova intervencija, informiranje stanovništva, humanitarnu pomoć i popravljanje opreme. Primjerice, zaprešićka JVP kupit će nove zaštitne uniforme, zaštitna vatrogasna odijela, kacige, svjetiljke koje su uništene u potresu, motorne pile. “Nama se dogodio jedan specifičan slučaj. Nakon svih tih potresa smo primijetili curenje vode na vozilu i približno 25 tisuća kuna za popravak tog rezervoara bit će upravo iz ovog Fonda” – objašnjava Barun.

U razgovoru za ZFM još je jednom zahvalio svim vatrogascima zaprešićke vatrogasne zajednice, Stožeru civilne zaštite grada Zaprešića na dobro odrađenim intervencijama te gradonačelniku Turku na svoj pomoći.