Buran vikend na cestama zaprešićkog policijskog područja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Donosimo policijsko izvješće za protekli vikend:

dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila u Brdovcu gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika Bregovite ulice. Druga se dogodila na državnoj cesti D1 u visini mjesta Novaki Bistranski. Bio je to udar osobnog vozila u zaštitnu metalnu ogradu.

Zatim, u Zaprešiću je muška punoljetna osoba upravljala biciklom nogostupom Ulice Jože Malekovića pod utjecajem alkohola od 3,03 promila kojom je prilikom isti pao s bicikla te zadobio tjelesne ozljede.

Službenici PU zagrebačke bilježe i dragovoljnu predaju više komada raznog streljiva i eksplozivnog sredstva od građana u mjestima Donja Bistra, Jablanovec, Harmica, Hruševec Pušćanski, Bobovec Rozganski. Podsjećaju kako je zakonom određeno da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija.

Nadalje, zbog vožnje motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita A kategorije, uhićena je muška punoljetna osoba te smještena na zadržavanje i uz optužni prijedlog dovedena na nadležni sud gdje mu izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna.

Za kraj, na državnoj cesti D1 u visini mjesta Jakovlje muška punoljetna osoba upravljala je osobnim vozilom pod vidnim utjecajem alkohola te mu je ponuđeno podvrgavanje ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu alkometrom što je on odbio, nakon čega je smješten za zadržavanje do otrježnjenja te sljedećeg dana doveden na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.