U posljednja 24 sata dvije prijevare i požar

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U posljednja 24 sata na području zaprešićkog policijskog područja PU zagrebačka izdvojila je:

prijavu kaznenog djela prijevare na štetu muške punoljetne osobe, koji je u slovenskom oglasniku oglasio prodaju kuće, a kojom mu se prilikom kao kupac s nekretnine javila
nepoznata osoba, navodeći da je iz Sirije te da će mu paketom dostaviti novac u Njemačku, a gdje će ga moći podignuti nakon što uplati iznos od 1980 eura, što je isti učinio tako što je sa svog deviznog računa uplatio traženi iznos na ustupljeni IBAN račun. Nakon uplate je e-mail adresa ugašena, komunikacija prekinuta bez da je oštećeni dobio paket ili pak povrat novca.

Nadalje, prijavu muške punoljetne osobe koji je utvrdio da postoji oglas za prodaju dva garažna mjesta, koja je prepoznao kao svoja, iako ih on nije stavio u prodaju. Nakon što je kontaktirao agenciju oglašivača te obavio razgovor s muškarcem koji se predstavio kao djelatnik te agencije za prodaju nekretnina, isti je oglas ubrzo deaktiviran. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju utvrđivanja kaznenog djela prijevare ili pak nekog drugog kaznenog djela.

Za kraj, požar dvije bale sijena na otvorenom prostoru u Bukovju Bistranskom, a koji je ugašen po pripadnicima DVD-a Bistra.