Buran vikend: pronađeno mrtvo tijelo, oštećena grobna mjesta, više prometnih nesreća

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

PU zagrebačka u izvješću za protekli produženi vikend izdvojila je: oštećenje vrata na mrtvačnici, kao i tri grobna mjesta u vidu oštećenja predmeta na njima, zbog čega je podnesen prijedlog za kazneni progon protiv nepoznatog počinitelja. Nadalje, oštećenje prozora na kući u Brdovcu na način da je nepoznati počinitelj bacio kamen u prozor i razbio ga.

Zatim je u Zaprešiću pronađeno mrtvo tijelo muške osobe. Obavljen je očevid, utvrđen identitet te nisu utvrđeni elementi nasilja. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Bilježimo i prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ključu Brdovečkom, gdje je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,33 grama po kilogramu, sletio van kolnika te udario u metalni hidrant. Izvršen je očevid.

Zatim prometna nesreća u Žejincima, gdje je došlo do slijetanja vozilom van kolnika, udara u metalnu dvorišnu ogradu kojom je prilikom ista oštećena u dužini od dva i pol metra te potom u drveni stup HT-a. Vozač se udaljio bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu. Izvršen je očevid te se nastavlja daljnji rad.

Od ostalih događaja izdvajamo nalet divljači srne na vozilo u Pušći, Kumrovečka cesta, kojom je prilikom nastala materijalna šteta na vozilu, a divljač se udaljila. I za kraj, požar suhe trave i niskog raslinja u Svetom Križu na površini od 20 puta 40 metara. Požar je ugašen po pripadnicima DVD-a.