Potpisan ugovor za budući centar mini atletike u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk je u Ministarstvu turizma i sporta potpisao ugovor vrijedan 900 tisuća kuna za budući centar mini atletike u Zaprešiću. Vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi već početkom jeseni.

Centar mini atletike će se prema projektu nalaziti u prirodnom okruženju na prostoru iza kuglane u sjevernom dijelu Zaprešića, kod adrese Zelengaj 2, sadržavat će atletsku infrastrukturu namijenjenu djeci, mladim i starijim atletičarima, te osobama s posebnim potrebama koji će u novom centru mini atletike trenirati pod vodstvom zaprešićkih atletskih klubova.

Projektom se planira izgradnja atletske staze, pristupne i trim staze, zaletište za skok u dalj i skok u vis, izgradnja bacališta kugle i pomoćne zgrade (garderobe i sanitarije te spremište opreme), uređenje okoliša i rasvjeta.

 

Projekt centar mini atletike je pokrenuo Atletski klub “Zaprešić”, koji podržava Grad Zaprešić, a njegovu važnost prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje je projekt podržalo s 900 tisuća kuna.