Prvi koraci novog zaprešićkog nogometnog kluba

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

U ponedjeljak je službeno osnovan Nogometni klub Inker. Za predsjednika novog kluba izabran je Lovro Benčević koji je u razgovoru za ZFM ispričao kako teku prvi dani kluba. “Ono što se trenutno događa je da pokušavamo saznati koliko stvarno djece imamo u našem pogonu. Odrađeni su razgovori i sastanci s trenerima da se ekipiramo maksimalno kvalitetno i da nastavimo rad već dosadašnje kvalitetne škole nogometa kakva je i bila. Nadam se da ćemo sada imati i priliku pokazati da smo napravili pravu stvar s osnivanjem novog kluba” – rekao je Benčević.

Kaže kako je prisutna velika podrška cjelokupne sportske zajednice i Grada Zaprešića na čemu je zahvalan. Trenutni je glavni cilj nastaviti Školu mladeži nekadašnjeg Intera. “Mi u suradnji smo odlučili da ne želimo ni u jednom trenutku dozvoliti da škole nogometa u Zaprešiću nema, odnosno da se na našem stadionu ne događa ništa. Tako da je suradnja postignuta, modele financiranja tek smišljamo jer sad imamo neko vrijeme ispred nas u kojem moramo prvo pokazati da smo kvalitetno nastupili, da krećemo s kvalitetnim radom” – objašnjava novi predsjednik NK Inkera.

Sada nastoje pronaći sponzore, a rade i na web i Facebook stranicama. Treninzi za neke kategorije već su krenuli. Natjecanja za juniore počinju 13. 8., a ostali počinju trenirati sredinom kolovoza.

Što se seniorskog nogometa tiče, kaže “seniorski nogomet u idućim sezonama, dapače, zašto ne. Ja sam apsolutno za to, ali trenutno mi je jedini cilj da škola nogometa u Zaprešiću zaživi i da se na kraju sezone možemo s time pohvaliti” – zaključio je Benčević.