Sedam prometnih nesreća i tri požara

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom vikenda bilježimo dvije krađe goriva na benzinskoj postaji, te tešku krađu provaljivanjem u trgovinu u Zdencima Brdovečkim.
Došlo je do sedam prometnih nesreća slijedom kojih su izvršeni očevidi. U Žejincima, Zagrebačka ulica, slijetanje vozilom u betonski most, te dvorišnu ogradu, a nakon čega je vozač napustio mjesto događaja bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu. Isti je pronađen po policijskim službenicima te sankcioniran.
Zatim DC1 kružni tok, vozač se nije uvjerio da bez opasnosti po druge sudionike može izvršiti radnju prestrojavanja iz unutarnje u vanjsku prometnu traku, a uslijed čega je udario u drugo vozilo koje se kretalo vanjskom prometnom trakom.
Nadalje, za sada nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom crvene boje kojim je prešao na suprotnu stranu kolnika te stražnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u drugo vozilo, a nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Na DC1 je vozač motociklom udario u osobno vozilo, a na parkirališnom prostoru trgovačkog centra u Jablanovcu, nepoznati vozač je vozilom udario u propisno parkirano osobno vozilo, te također napustio mjesto događaja.
Nadalje, pod utjecajem alkohola od 1,93 grama po kilogramu, vozač je upravljao biciklom u Zaprešiću, na križanju Ulice bana Josipa Jelačića i Industrijske ulice, te je isti zadobio tjelesne ozljede.
U Pojatnu je na Zagrebačkoj ulici došlo do slijetanja vozača koji je upravljao neprilagođenom brzinom, također pod utjecajem alkohola od 1,81 gram po kilogramu. Vozač je također zadobio tjelesne ozljede.
Izdvajamo i požare suhe trave i raslinja na tri lokacije: u Gornjoj Bistri, Brezinska ulica, u Drenju Brdovečkom uz rijeku Savu, te u Pojatnom Vinogradska ulica. U požarima nisu nastale materijalne štete