Danas počinje Ljeto kod bana

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Danas počinje Ljeto kod bana u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića. Ljeto kod bana traje devet dana i večeri u jedinstvenom ambijentu park-šume Novi dvori.

Program danas otvara Konstrakta sa svojim bendom Zemlja Gruva. Koncert je besplatan, počinje u 21 sat, a u njihovoj kombinaciji duba, reggaea, funka i soula zainteresirani će uživati ispred Vršilnice.

Ana Đurić Konstrakta članica je benda Zemlja Gruva od njihova osnivanja. Glazbom se bavi 20 godina, a karijeru je započela u bendu Mistake Mistake s kojim je nastupala do 2007. Iste godine, članovi benda: Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja Gruva. Među najvećim hitovima, ističu se pjesme Nisam znala da sam ovo htela, Đango, Plodni dani, Jednom je sada, Tuga, Mama i druge, a uživo ćete ih imati priliku čuti i na ljetnoj pozornici Novih dvora!


Osim Konstraktinog koncerta, od 18:00 sati je organizirana zabavno-edukativna radionica za klince i klinceze: Provedi jedan dan na imanju bana

Turistička zajednica grada Zaprešića objavila je opis radionice: 3, 2, 1 …… zakoračili smo u vremensku kapsulu, putovali kroz vrijeme i našli se na imanju bana početkom 19. stoljeća, u svijetu bez moderne tehnologije. Sada moramo biti snalažljivi i znatiželjni, hrabri i snažni, kako bi izvršili svakodnevne zadatke pojedinih osoba s imanja, te naučili kako je funkcioniralo to malo gospodarstvo. Kroz različite uloge i jednostavne zadatke djeca sudjeluju u svakodnevnim poslovima vrtlara, vinogradara, kuharice, dame, plemića, seljaka i seljančice. U ovoj pustolovini naučit ćemo što je stvarna ljudska snaga koja je pokretala imanje, ali i pravila ponašanja plemstva.

Radionica je predviđena za djecu u dobi od 6 do 10 godina. Radionica započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija, a predviđeno trajanje je 1 sat.


Za 19:30 sati je pripremljena tematska kostimirana tura: “Genijalnost bana u tri čina”

Duh starog vremena vodi vas u šetnju imanjem Novi Dvori kako bi oživjeli povijest i upoznali ostavštinu bana Josipa Jelačića od njegove smrti pa sve do danas. U šetnji ćemo pobliže upoznati osobe koje su brižni čuvari prošlosti i nesebično dijele svoje priče i uspomene, otkrivaju tajne i tragove koji nas vode do spoznaje da je banov duh prisutan još i danas te da njegov ponos i dostojanstvo leži u svima nama.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijava na radionice