Inter odustao od ligaškog natjecanja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

HNS je objavio i službeno kako je Inter odustao od natjecanja u 1. NL. Zaprešićki klub je službenim dopisom obavijestio rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza kako odustaje od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi u sezoni 2022./23.

Nastavak je to problema s dugovima zaprešićkog kluba. Iako Inter ima i druga dugovanja, veliki problemi su nastali kada je izgubio sudske sporove s dvojicom bivših igrača, Rusom Serderovim i Bugarinom Tsonevom, te je zbog duga od 235 tisuća eura blokiran prijelazni rok.

Hrvatski nogometni savez je objavio kako “zbog duga prema igračima koje nije u mogućnosti podmiriti, zaprešićki klub odustaje od natjecanja u Prvoj NL za sezonu 2022./23. Sukladno tomu, klub je pismeno obavijestio HNS o povlačenju seniorske momčadi iz natjecanja u 1. NL.

Hrvatski nogometni savez u narednim će danima obavijestiti javnost o donesenim odlukama, odnosno o popunjavanju odgovarajućih natjecanja, uključujući Prvu i Drugu nogometnu ligu.”

S obzirom na to da Inter Zaprešić neće igrati novu sezonu, upražnjeno ligaško mjesto će najvjerojatnije popuniti Croatia iz Zmijavaca.