Div iz predgrađa pred krajem?!

MOJ ZAPRESIC

Ovih dana u javnost cure informacije kako je NK Inter Zaprešić na putu prema likvidaciji. Div iz predgrađa je još uvijek uvršten među klubove koji bi trebali igrati novu sezonu Prve lige, kako se sad naziva bivša Druga liga, no prema trenutnim saznanjima klub nema ni trenera ni igrača. Jedna od mogućnosti koja je nudila slamku spasa Interu, bila je da klub postane podružnica Dinama, no čini se da je ta opcija propala. Donedavno su se mogle pročitati i informacije o potencijalnim novim ulagačima koji bi preuzeli klub, no čini se da ni od toga neće biti ništa.

Iako klub ima i druga dugovanja, veliki problemi su nastali kada je Inter izgubio sudske sporove s dvojicom bivših igrača, Rusom Serderovim i Bugarinom Tsonevom, te je zbog duga od 235 tisuća eura blokiran prijelazni rok. Takva presuda zapravo znači da klub ne može dovoditi igrače, to vrijedi i za seniore i omladinske kategorije, dok se ne podmire dugovanja.

U svojoj bogatoj povijesti NK Inter Zaprešić je bio prvi osvajači hrvatskoga kupa i prvi pobjednik turnira Slobodna Hrvatska. U klubu su igrali mnogi poznati igrači i reprezentativci, a ovog proljeća su se ljubitelji nogometa prisjetili slavne generacije tadašnjeg Nogometnog kluba Inker, koja je prije 30 godina osvojila 1. Hrvatski nogometni kup.

Prema rasporedu utakmica, u prvom kolu nove sezone Prve nogometne lige 13. kolovoza trebali bi ići na gostovanje kod Dugopolja, no tek treba vidjeti hoće li klub dobiti mogućnost nastupa. Ne uspiju li riješiti nagomilane probleme, Inter Zaprešić neće moći igrati novu sezonu, a upražnjeno ligaško mjesto će popuniti Croatia iz Zmijavaca.