Tamburaškom zboru Gaj Zaprešić uručeno priznanje Županije

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Zagrebačke županije Tamburaškom zboru Gaj Zaprešić uručeno je priznanje za dugogodišnji rad. Iz zbora su veoma ponosni na nagradu. Danijel Rožanković, voditelj zbora, u razgovoru za ZFM istaknuo je kako je potpora od gradova i županija uvijek potrebna i veoma važna.

Nama je izuzetna čast da su prepoznali naš rad od 40 godina i brdo koncerata koje smo odradili. Uz hrpu drugih nagrada koje smo dobili i od našeg grada Zaprešića i sad po prvi puta od Županije. Drago nam je i zbog svih CD-a koje smo snimili i zbog stotine djece koje smo naučili svirati tamburu i koje smo ubacili u ovaj glazbeni svijet. Ponosni smo na to i drago nam je da to netko prepoznaje” – ovako Danijel Rožanković, voditelj Tamburaškog zbora Gaj Zaprešić komentira nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu.

Inače, Tamburaški zbor Gaj postoji u Zaprešiću od 1982. godine, što znači da su ove godine proslavili 40 godina postojanja. Osnovao ga je profesor Ivan Kresnik, koji ga je vodio 20 godina, a 2003. vodstvo je preuzeo Danijel Rožanković. U sastavu imaju grupu mlađih polaznika, koje u školi tambure u trajanju od dvije godine, uče od nule i stariju grupu svirača kojih, kako je Rožanković rekao, ima uvijek negdje od petnaest do trideset.

“Prije pet, šest godina smo pokrenuli školu tambure. To je škola koja se održava krajem praznika, krajem osmog mjeseca kod nas. To je za djecu koja se žele uključiti u rad našeg orkestra. Djeca tu dobiju osnove za sviranje tambure, a kad počne škola imaju probe dvaput tjedno po sat vremena. Nakon dvije godine kontinuiranog rada dobiju osnove da se mogu uključiti u naš tamburaški orkestar”, pojasnio je Danijel Rožanković. Kaže, škola je besplatna, a najbolje se prijaviti na mail adresu info@tzgaj.hr.

Za novu sezonu najavljuju nastupe po kojima su najpoznatiji, tambure u trima varijantama – filmske, opijene i one zaljubljene.