Zaprešiću i ove godine petica za transparentnost

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Institut za javne financije godinama analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina, a prema najnovijem istraživanju koje je obuhvatilo razdoblja studeni-prosinac 2020. i veljača-travanj 2021., Zaprešić je svrstan među gradove s najvišom ocjenom 5.

Ova visoka ocjena znači da je Zaprešić svih pet dokumenata koji se objavljuju, objavio pravovremeno, točno i na razumljiv način.

Miljenko Šoštarić, pročelnik Upravnog odbora za financije i gospodarski razvitak, istaknuo je kako je Zaprešić ovakav uspjeh ubilježio i prošle godine pa je tako ovo druga petica na koju mogu biti ponosni. “Na temelju toga možemo reći da je Grad Zaprešić transparentno prikazuje sve svoje proračunske dokumente, tako da građani mogu imati uvid i vlastitim angažmanom utjecati kako na efikasnost prikupljanja javnih sredstava, tako i na povećanje odgovornosti čelnika vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju u našem gradu.
Nama samo ovaj rezultat daje novi poticaj da možemo i dalje raditi na zadovoljstvo naših građana” – objašnjava Šoštarić.

Građani na stranici Otvoreni grad mogu dobiti uvid u gradske financije, a i sami mogu pregledati svoje obveze prema Gradu te ih i podmiriti elektronskim putem.