Ljeto kod bana

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Turistička zajednica grada Zaprešića je najavila Ljeto kod bana, te poziva u Nove dvore bana Jelačića na devet dana i večeri u jedinstvenom ambijentu park-šume.

Ljeto kod bana u subotu 23. srpnja otvaraju Konstrakta i Zemlja gruva, za nedjelju su pripremili francusku večer koju donosi bend Jall Aux Yeux.
U ponedjeljak i utorak glazbu sviraju DJ-i, srijeda je rezervirana za latino večer uz AireAlto, a četvrtak donosi Pub Quiz za koji možete prijaviti ekipu.
Cinkuši nastupaju u petak 29. srpnja, u subotu zvuk The Kazetofona, a koncerti završavaju nastupom Hrvoje Sudar i Patrick Walker dueta.

Dnevni program donosi kostimirane ture, radionice za djecu, razglede grada, uz bogati program za najmlađe.

Večernji program kod bana započinje svaki dan od 18 sati, a live svirke su od 21 sat kod Vršilnice u Novim dvorima bana Jelačića, a ulaz je besplatan.

23.07. (sub) 21:00 h Konstrakta i Zemlja gruva

24.07. (ned) 21:00 h French night: Jall Aux Yeux

25.07. (pon) Lagano ponedjeljkom

26.07. (uto) Romantično utorkom

27.07. (sri) 21:00 h Latino night: AireAlto

28.07. (čet) 21:00 h Pub Quiz Night – prijava ekipa

29.07. (pet) 21:00 h Cinkuši

30.07. (sub) 21:00 h The Kazetofon

31.07. (ned) 21:00 h English Sunday: Hrvoje Sudar & Patrick Walker duo

Tijekom dana u Zaprešiću

Vođene tematske ture i radionice

Tijekom ljeta kod bana uživaj u tematskim kostimiranim turama, radionicama za djecu, razgledu grada i upoznaj Nove dvore bana Jelačića.

Program je besplatan!

Za radionice i ture potrebno je izvršiti rezervaciju besplatne ulaznice


Zabavno-edukativna radionica za klince i klinceze: Provedi jedan dan na imanju bana

Datumi: 23.07. (sub), 24.07. (ned), 30.07. (sub) i 31.07. (ned) u 18:00 sati

Roditelji uživaju u opuštanju, a djecu prepuštaju našoj voditeljici/animatorici.

Turistička zajednica grada Zaprešića objavila je opis radionice: 3, 2, 1 …… zakoračili smo u vremensku kapsulu, putovali kroz vrijeme i našli se na imanju bana početkom 19. stoljeća, u svijetu bez moderne tehnologije. Sada moramo biti snalažljivi i znatiželjni, hrabri i snažni, kako bi izvršili svakodnevne zadatke pojedinih osoba s imanja, te naučili kako je funkcioniralo to malo gospodarstvo. Kroz različite uloge i jednostavne zadatke djeca sudjeluju u svakodnevnim poslovima vrtlara, vinogradara, kuharice, dame, plemića, seljaka i seljančice. U ovoj pustolovini naučit ćemo što je stvarna ljudska snaga koja je pokretala imanje, ali i pravila ponašanja plemstva.

Radionica je predviđena za djecu u dobi od 6 do 10 godina. Radionica započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija, a predviđeno trajanje je 1 sat.

Prijava na radionice


Tematska kostimirana tura: “Genijalnost bana u tri čina”

Izaberi svoj datum: 23.07. (sub) i 24.07. (ned) u 19:30 sati

Duh starog vremena vodi vas u šetnju imanjem Novi Dvori kako bi oživjeli povijest i upoznali ostavštinu bana Josipa Jelačića od njegove smrti pa sve do danas. U šetnji ćemo pobliže upoznati osobe koje su brižni čuvari prošlosti i nesebično dijele svoje priče i uspomene, otkrivaju tajne i tragove koji nas vode do spoznaje da je banov duh prisutan još i danas te da njegov ponos i dostojanstvo leži u svima nama.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijava na radionice


Tematska vođena tura: Od Zrinskih do Jelačića – svi vlasnici Novih dvora

Termin: 30.07. (sub) u 19:00 sati

Specifično uobličena šetnja Novim dvorima koja govori o obiteljima u čijem je vlasništvu bio posjed i njihovom odnosu s imanjem. Tkanje ove priče započinje od povijesno najznačajnije obitelji Zrinskih preko Čikulinija, Sermagea, Festetića, Erdedyija pa sve do Jelačića. Oni po značenju stoje Zrinskima uz bok kao alfa i omega borbe za hrvatsku opstojnost sve do 20. st. Kako svaka medalja ima dva lica, tako ćemo se i u ovoj priči dotaknuti i jednog novovjekog nevlasnika. Ali stanara Novih dvora čije ime hrvatska povijest ne pamti baš tako svijetlo kao njegove prethodnike, ali je svakako njezin dio.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijava na radionice


Tematska vođena tura: „Moj stric ban“

Izaberi svoj datum: 29.07. (pet) i 31.07. (ned) u 19:00 sati

Upoznajte Nove dvore na jedan drugačiji način, prošećite imanjem bana Josipa Jelačića u društvu njegove nećakinje Anke Jelačić. Posljednja stanarka ovog prekrasnog imanja dočekat će vas na Aleji kestena i povesti u razgled Novih dvora, pričajući vam kako je bilo odrastati uz strica bana i koje su najljepše uspomene koje ju vežu za to divno imanje.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijava na radionice