Nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Zaprešićkoj gradskoj upravi održana je press konferencija na kojoj su najavljena daljnja ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada.

Politika ove gradske vlasti bila je od samih početaka razvijati sportsku infrastrukturu, naglasio je gradonačelnik Željko Turk, istaknuvši kako je nakon izgradnje nove kuglane, ulaganja u nogometne terene NK Intera, izgradnje dviju školskih sportskih dvorana na redu izgradnja skate parka na Zajarkima i novog centra mini atletike za koji su upravo dobivena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 900 tisuća kuna.

Zaprešićko jezero Zajarki postaje novi dom zaprešićkih skateboardera.

Do sada je dovršena prva faza izgradnje skate parka veličine 156 m², dok je ukupna veličina 364 m². U izgradnju je uloženo 600.000 kuna, a u konačnici će cijeli projekt stajati oko 1,5 milijuna kuna. Druga faza predviđa postavljanje dodatnih elementa koji će park učiniti još atraktivnijim.

„Skejtanje svakim danom sve više zanima i mlade Zaprešićane, a gradnjom parka u gradu će se moći održavati i natjecanja na raznim razinama. Uz to, zaprešićki će skateboarderi dobiti novu i sigurnu stazu, a time se stvara i uvjet za osnivanje skateboard škole“, rekao je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus.

Valja napomenuti kako Zajednica športskih udruga grada Zaprešića broji 34 kluba, a predsjednik Zajednice Lovro Benčević prilikom predstavljanja novih projekata istaknuo je kako je ponosan na sve postignute uspjehe, a posebno mu je drago što će uskoro Zaprešić moći zadovoljiti potrebe svih sportaša.

Atletika je baza za sve sportove i kulturološko pitanje svakog suvremenog grada

Centar mini atletike vrijedan 2,5 milijuna kuna, koji će se prema projektu nalaziti u prirodnom okruženju na prostoru iza kuglane u sjevernom dijelu Zaprešića, sadrži atletsku infrastrukturu namijenjenu djeci, mladim i starijim atletičarima te osobama s posebnim potrebama koji će u novom centru mini atletike trenirati pod vodstvom zaprešićkih atletskih klubova.

„Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza te zadovoljava obavljanje športske djelatnosti te takmičenja do lokalne i regionalne razine, obuhvaćajući školski, rekreativni i natjecateljski sport“, rekla je Ana Matijević, predsjednica Atletskog kluba Zaprešić i idejna začetnica ovog projekta.

Projektom se planira izgradnja atletske staze, pristupne i trim staze, zaletište za skok u dalj i skok u vis, izgradnja bacališta kugle i pomoćne zgrade (garderobe i sanitarije te spremište opreme), uređenje okoliša i rasvjeta.

Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića naglasio je kako je izgradnja ovih dvaju objekata kotač zamašnjak razvoja ovih sportova u gradu te nastavak ulaganja u sportsko-rekreacijske zone Zajarki i uz srednju školu.