Donosimo lokaciju budućeg atletskog mini centra

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Centar mini atletike vrijedan 2,5 milijuna kuna, koji će se prema projektu nalaziti u prirodnom okruženju na prostoru iza kuglane u sjevernom dijelu Zaprešića, kod adrese Zelengaj 2, sadrži atletsku infrastrukturu namijenjenu djeci, mladim i starijim atletičarima te osobama s posebnim potrebama koji će u novom centru mini atletike trenirati pod vodstvom zaprešićkih atletskih klubova.

„Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza te zadovoljava obavljanje športske djelatnosti te takmičenja do lokalne i regionalne razine, obuhvaćajući školski, rekreativni i natjecateljski sport“, rekla je Ana Matijević, predsjednica Atletskog kluba Zaprešić i idejna začetnica ovog projekta.

Projektom se planira izgradnja atletske staze, pristupne i trim staze, zaletište za skok u dalj i skok u vis, izgradnja bacališta kugle i pomoćne zgrade (garderobe i sanitarije te spremište opreme), uređenje okoliša i rasvjeta.

Projekt centar mini atletike je pokrenuo Atletski klub “Zaprešić”, koji podržava Grad Zaprešić, a njegovu važnost prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje će projekt podržati s 900 tisuća kuna.