Regulacija prometa i pristup Novim dvorima od 6. do 10. srpnja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Turistička zajednica grada Zaprešića je objavila prometne informacije, te detalje vezane uz srpanjske koncerte u Novim dvorima.
Od 7. do 9. srpnja (četvrtak do subota) u Novim dvorima bana Jelačića održava se kulturno-glazbeni ciklus “Ban. Glazba. Uspomena.” s koncertima Il Volo (7.7.) – ODGOĐENO, Sergej Ćetković (8.7.) i Tomislav Bralić i klapa Intrade (9.7.). Koncerti počinju u 21 sat, a ulaz će biti otvoren od 19 sati. U isto vrijeme započinje rad ugostiteljske ponude na lokaciji održavanja koncerta.

Zbog organizacijskih i produkcijskih razloga, od 6. srpnja do 10. srpnja Novi dvori će biti zatvoreni za posjetitelje na potezu od ulaza na Aleju Đure Jelačića, prostor parkinga, perivoja oko dvorca i kapelice sve do golf terena. U vrijeme održavanja koncerata s otvaranjem ulaza u 19 sati Novim dvorima moći će pristupiti samo posjetitelji s važećom ulaznicom za koncerte. Očekuje se veći broj vozila u zoni Novih dvora i na ulazima u Zaprešić, pa se preporučuje korištenje javnog prijevoza, a za one koji žive blizu lokacije, dolazak na koncerte pješice.

Za sve koji planiraju dolazak osobnim automobilom na mapi Novih dvora označena su mjesta gdje se može parkirati: 1) parking u zoni Trgocentra (ograničen broj parkirnih mjesta), 2) poligon autoškole koji se koristi za parking posjetitelja s VIP ulaznicama te produkcije i organizacije, 3) preko puta ulaza u Nove dvore kod grobnice će biti privremeni parking na livadi (ispod restorana „High Club“), 4) parkiralište ispred „Roca Zaprešić“.