Završila je Ljetna škola ‘Zaprešić djeci’

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Ljetna škola ‘Zaprešić djeci’ završila je izložbom radova nastalih na likovnoj radionici i zajedničkim nastupom svih polaznika koji su u manje od tjedan dana snimili kratki film, pripremili predstavu i sve to popratili glazbom koju su izveli polaznici glazbene radionice.

Grad Zaprešić organizirao je održavanje Ljetne škole – Zaprešić djeci, od 26. lipnja do 3. srpnja u Novim dvorima. Radionice su bile besplatne i namijenjene polaznicima od 9 do 14 godina.

U filmskoj radionici polaznici su imali priliku biti ispred i iza kamere. Okušali su se u snimanju, montiranju, režiranju, ali i glumi i pisanju scenarija za film.
U dramskoj radionici polaznici su kroz dramske igre, improvizirane situacije, ali i vlastite ideje stvorili predstavu i glumili u njoj.
U likovnoj radionici polaznici su prikazali svoje doživljaje i osjećaje bojama i oblicima služeći se različitim likovnim tehnikama i materijalima, a u glazbenoj radionici su polaznici pjevajući i svirajući sudjelovali u stvaranju glazbenih izvedba poznatih pjesama u novome ruhu.

Ljetna škola – Zaprešić djeci pokazala je i u ovom izdanju kako postoji potreba za organiziranim ljetnim programima za školarce.