189 novoupisanih vrtićanaca

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U zaprešićke gradske vrtiće temeljem zahtjeva koji su zaprimljeni u upisnom roku od 12. do 20. svibnja 2022. godine u 10-satni program upisana su sva djeca koja do 31. kolovoza 2022. godine navršavaju 12 mjeseci života, imaju prebivalište u Gradu Zaprešiću te oba zaposlena roditelja (ili zaposlenog samohranog roditelja) s prebivalištem u Gradu Zaprešiću.

„15 zaprimljenih zahtjeva za upis djece u DV Maslačak, a čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Zaprešića i zaposleni su, DV Maslačak je uz suglasnost roditelja dostavio preslike zaprimljene dokumentacije za upis djece u DV Vrtuljak, a DV Vrtuljak će ustrojiti dodatnu jasličku skupinu. Time će i njihovi zahtjevi biti pozitivno riješeni“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Sveukupno je tako u 10-satni program gradskih dječjih vrtića upisano 189 djece, od čega 118 u DV Vrtuljak i 71 u DV Maslačak.

Negativno je u konačnici riješeno 39 zahtjeva za upis djece s prebivalištem na području Grada Zaprešića, a odnose se na djecu koja imaju jednog ili oba nezaposlena roditelja.