Promocija zbirke pjesama zaprešićkog pjesnika Drage Zubaka

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

14. lipnja u 18.30 u knjižnici održat će se promocija zbirke pjesama zaprešićkog pjesnika Drage Zubaka. Uz promociju možete pogledati izložbu autorice Marije Igaly čije su slike upotpunile zbirku.

“Rođen sam osmog dana, osmog mjeseca, jedne godine, u jednoj zemlji koje više nema. Odrastao sam u lijepom slavonskom selu tik uz Vinkovce.
Kao dijete sam, malo je reći, bio nestašan dječak, što je poslije utjecalo na moj karakter da sam postao malo neozbiljniji ozbiljan čovjek. U djetinjstvu sam gotovo svo vrijeme provodio na ulici i livadama, po šumarcima ili uz rijeku gdje sam sebe oslikavao kao budućeg čovjeka. Epilog toga je da sam za rana shvatio da se svijet sastoji od dobitnika i gubitnika. Osobno sam težio da ne budem niti jedno niti drugo, nego da budem na nuli. S nulom se čovjek rađa, a s njom i umire.
Godine 1974. doseljavam u Zagreb radi školovanja gdje sam poslije zasnovao i obitelj s lijepom, duhovitom i odanom suprugom te smo stekli dvoje djece. Danas imam pametnog i iznimnog sina, lijepu i pametnu snahu i dvije prekrasne unuke te prelijepu i emotivnu kćerku i markantnog i korektnog zeta.
Godine 1986. s obitelji sam se preselio u Zaprešić i već sam dugo građanin svrsishodnog i lijepog grada Zaprešića.
U profesionalnom sam se radu najveći dio radnog vijeka bavio eksploatacijom vučnih vozila (lokomotiva) na Hrvatskim željeznicama.
Unatoč što sam po obrazovanju inženjer, prirodno sam se usudio početi neprirodno pisati i pjesme. Počeo sam ih pisati prije, otprilike, petnaestak godina i do sada sam ih skupio za jednu zbirku koja je trenutno tu pred vama, u digitalnom izdanju.
Volio bih je jednom vidjeti i u tiskanom obliku.
Do tada ću vjerojatno završiti započeto prozno djelo u obliku romana.”

Drago Zubak