DVD Zaprešić sudjelovao na vježbi „SIGURNOST 22“

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

DVD Zaprešić je objavio kako su sudjelovali na velikoj međuresornoj vježbi „SIGURNOST 22“ u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, koja se u Zagrebačkoj županiji održavala na području Općine Bistra. Cilj vježbe je bio uvježbavanje i provjera pripadnika vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, zračnih protupožarnih snaga i ostalih snaga sustava domovinske sigurnosti za predstojeću požarnu sezonu.

Međuresorna vježba “SIGURNOST 22” provedena je u petak 10. lipnja 2022. godine na području više županija u Republici Hrvatskoj, čime su se dokazale izvrsne operativne sposobnosti i međuresorna suradnja pripadnika vatrogasnih postrojbi, zračnih protupožarnih snaga, te ostalih snaga Sustava domovinske sigurnosti tijekom nadolazeće ljetne požarne sezone.

Vježba je provedena na području Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije, a simulirala je istovremena tri šumska požara te požare na otvorenom prostoru. Vježba na području Zagrebačke županije simulirala je požar otvorenog prostora na zapadnim obroncima Medvednice.

DVD Zaprešić je objavio kako se njihov dio odnosio na gašenje požara šume s malim navalnim vozilom i tri vatrogasca, prijevoz vatrogasaca s kombi vozilom, te su njihova tri člana sudjelovala kao markiranti.