Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze u ZaprešIću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

4.6.2022., Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije, obilježit će na šetnici u Zaprešiću Svjetski dan multiple skleroze. Obilježavanje počinje u 10 h na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću (šetnica) i traje do 12 h.

Društvo će izlagati promo materijale javnosti i upoznavati građane o multipli sklerozi. Građani će moći upoznati oboljele, pitati ih što ih zanima, upoznati se s invalidskim pomagalima, te osjetiti kako se oboljeli osjećaju i žive s multiplom sklerozom. Obilježavanjem Svjetskog dana, žele ohrabriti oboljele da slobodno dođu i bez srama govore o svojoj problematici, ohrabriti njihove obitelji i olakšati im načine ophođenja sa svojim oboljelima. Pokušat će što više senzibilizirati javnost kako da ne stigmatizira oboljele i ne sudi prema izgledu.

Oboljele žele potaknuti da se što aktivnije, u skladu s mogućnostima, uključe u razne aktivnosti za koje imaju interes, a javnost će potaknuti da ih bez predrasuda uključuju. Upoznati će javnost s radom svoga Društva multiple skleroze Zagrebačke županije koje ima sjedište u Zaprešiću. Ovogodišnja kampanja, odvija se u suradnji sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, pod sloganom “ Ja sam više od MS-a!”. Kako i sam naslov otkriva, radi se o snažnim porukama kojima odašilju važnost upoznavanja društva s problematikom s kojom se oboljeli susreću. Stoga će posjetitelji moći dobiti poruke s pozitivnim mislima koje su izradile osobe s MS-om.