Obilježavanje tridesete obljetnice osvajanja Hrvatskog nogometnog kupa

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Nogometnom utakmicom koja će se održati u nedjelju, 29. svibnja, prisjetit ćemo se povijesnog trenutka kada je Inker Zaprešić u finalu 1. nogometnog kupa u hrvatskoj povijesti porazio Dinamo u Maksimiru, te su žuti podigli prvo Rabuzinovo sunce.

Na stadionu u Zaprešiću će se okupiti generacija iz 1992. godine, tadašnji trener Inkera, legendarni Ilija Lončarević, koji je u momčadi imao sjajne igrače poput Zvonimira Solde, Stipe Brnasa, Ivana Cvjetkovića, Krunoslava Jurčića, Igora Čale, Damira Kasumovića…

Povodom ove obljetnice, uz nešto pomlađenu ekipu, zaigrat će protiv “Gospodara zaprešićkog prstena”, nogometaša iz cijelog zaprešićkog kraja, a sav prihod od utakmice bit će doniran jednoj zaprešićkoj obitelji.

Ulaznice možete nabaviti na stadionu na dan utakmice koja počinje u 18 sati.

Inker je u finalu prvog kupa u hrvatskoj povijesti porazio Dinamo (tada HAŠK Građanski), 1:0 u Maksimiru (prva utakmica završila je 1:1), te su žuti podigli prvo Rabuzinovo sunce.

Prva utakmica finala kupa odigrana je 16.6.1992. , strijelac za Inker je bio Zoran Živković. Druga utakmica finala kupa odigrana je 23.6.1992. , a strijelac za Inker je tada bio Damir Kasumović.

Finale prvog hrvatskog nogometog kupa INKER-Zaprešić – HAŠK Građanski