Rear view of a professor giving a lecture to a large group of students at the amphitheatre.

Otvorena predavanja na Veleučilištu Baltazar

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Otvoreno predavanje će se u sklopu kolegija Osnove upravnog prava na 2. godini usmjerenja Menadžment uredskog poslovanja održati u utorak 17.5.2022. s početkom u 17:30 sati u dvorani 3 Veleučilišta u Zaprešiću. Predavanje na temu “Rodnouvjetovano nasilje među mladima / nasilje u obitelji, zaštita prava žrtava u prekršajnom i kaznenom postupku te primarna pravna pomoć u radu sa žrtvama” održat će Izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek.

19. svibnja u 17.30 sati i poslušajte izazove i prilike redateljske uloge u hrvatskoj filmskoj industriji. Cijelu priču, temeljem vlastitog iskustva, predstavit će nam nagrađivani hrvatski filmski i TV redatelj Branko Ištvančić koji u svojim filmovima posvećuje pažnju humanom, ali i humornom tretiranju ljudi kojima se bavi.

Branko Ištvančić rođen je u Subotici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1999. godine. Snimivši prve, 8 mm dokumentarne filmove, u dobi od 10 godina, učeći od prvog nastavnika filma Zoltana Šifliša, redatelja i pedagoga iz Subotice, sustavno se bavi filmom i za svoj rad dobiva najznačajnije domaće i strane nagrade. Sa 13 godina postaje prvak Jugoslavije na natjecanju kino tehnike. Do 18. godine već je osvojio desetak nagrada na domaćim i stranim festivalima amaterskog filma. Tijekom studija kratki igrani film Rastanak (1993.) First Film Foundation iz Londona uvrštava u program New Direction u izbor šest najzapaženijih filmova mladih europskih redatelja. Nagrađivan dva puta nagradom Oktavijan za najbolji dokumentarni film, Velikom nagradom (Grand Prix) za najbolji film, Zlatnom uljanicom i nagradom za najbolju režiju na Danima hrvatskog filma i drugim brojnim nagradama na festivalima u zemlji i svijetu. Dokumentarni film Plašitelj kormorana (1998.) kritika je uvrstila među najbolje dokumentarce devedesetih godina u Hrvatskoj. Debitantski dugometražni igrani film Duh u močvari (2006.) postigao je veliku gledanost u hrvatskim kinima (jedan je od najgledanijih hrvatskih igranih filmova) i obilježio povratak prvog snimljenog igranog filma za djecu nakon 20 godina u Hrvatskoj. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Na sudjelovanje u Baltazarovom dnevnom boravku pozivaju se svi studenti Veleučilišta Baltazar Zaprešić, kao i ostali zainteresirani pojedinci, u četvrtak, 19.05.2022. u 17:30 sati.

Na Veleučilištu Baltazar se organizira i gostujuće predavanje dr.sc. Krešimira Starčevića na temu Tradicijska kultura i baština u službi brendiranja Hrvatske koje će se održati u utorak 24. svibnja s početkom u 17:30 u dvorani 9. Predavanje se održava u sklopu kolegija Hrvatski kulturni identitet te je namijenjeno studentima Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu, ali i svim zainteresiranima.