Izložba PlishPlush u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića

#mojgrad Novosti

U Maloj galeriji Gradske knjižnice Ante Kovačića, možete tijekom svibnja pogledati novu izložbu, ovog puta plišanaca koje je izradio Dalibor Pupavac.

Dalibor Pupavac rođen je 1970. u Zaprešiću, gdje živi i radi. Završio je srednju elektrotehničku školu za elektrotehničara, prekvalifikaciju za ugostitelja i montera elektrosolarnih i toplovodnih sustava te niz neformalnih edukacija i usavršavanja iz područja burzovnog trgovanja, e-marketinga, šivanja i sl. Cijeli život bavi se sportom, a najveća sportska ljubav mu je karate. Ima troje odrasle djece. Cijeli radni vijek radi u privatnom sektoru kao vlasnik nekog obrta, baveći se primarno ugostiteljstvom. Trenutno je zaposlen u vlastitom obrtu caffe bar Schlafrock u Zaprešiću. Najviše voli raditi plišance prema dječjim crtežima.

“Lutkarstvom se počinjem baviti 2015. godine naišavši na ideju na internetu. Izrađujem plišance prema dječjim crtežima. Do danas sam izradio stotine lutaka i usrećio mnoštvo klinaca diljem svijeta.
Osim dječjih, radim i lutke za odrasle, prema nekim likovima iz filmova ili njihovim osobnim zamislima. U posljednje vrijeme izrađujem i personalizirane tepihe i tapiserije prema željama klijenta: slici, crtežu, logotipu i sl.
Projekt kojim se bavim nazvao sam PLISHPLUSH. Pokrenuo sam internetsku stranicu, te Facebook stranicu gdje se mogu vidjeti najnoviji radovi”, napisao je Dalibor Pupavac

Izložba lutaka od pliša Dalibora Pupavca, otvorena je u knjižnici do 31. svibnja.