Svibanj u knjižnici

#mojgradzapresic #nepropustite Novosti

Za svibanj Gradska knjižnica Ante Kovačića je pripremila niz radionica, klubova i gostovanja, te najavila brojna druga događanja. Iz ponude svibanjskih zbivanja u knjižnici, svakako bi izdvojili radionice talijanskog jezika za odrasle i djecu, kulinarski klub, te čitateljske klubove za djecu i odrasle.

Uz to, u četvrtak 5. svibnja su organizirali putopisno predavanje o Kazahstanu, Kirgistanu, Tadžikistanu i Uzbekistanu Patricie Lacković: “Tour de -stanovi”. Početak događanja je u 18 h.

Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću dio je najveće mreže narodnih knjižnica u Hrvatskoj, Knjižnica grada Zagreba. Za korisnike su otvoreni Odjel za odrasle, Odjel za djecu, Odjel za mlade, Odjel audiovizualne i elektroničke građe, Studijska čitaonica i Čitaonica dnevnog tiska te Zavičajna zbirka o gradu Zaprešiću i zaprešićkom kraju. Knjižnica je aktivno uključena u organizaciju programa za djecu i mlade (poput projekata Wiki-dveri, Naslikajmo priču, itd.) te odrasle (primjerice, projekt 65+, eGrađani, Zelena knjižnica, itd.), a sve dobne skupine mogu sudjelovati u radu čitateljskih skupina.